Pages: [1] 2 3Društvo brkatih mladića dolazi u Halu Sportova u Subotu 03.11.2018, a mi smo uradili kratku najavnu priču sa njima.


Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

16 Oct 2018 - Kila33 Intervju


Kila33 Intervju
Oktobar 2018, Novi Beograd

www.novimbeogradom.com

Novobeograđani umeju da barataju brojevima i dobro ih asocira dupla trojka. Vratićemo se na 33 kasnije, držimo se sada Kile. Ko je Kila i kada je počeo da snima?


Kila je iskren lik iz triestrećeg bloka koji gleda da na traku prenese sve što vidi, doživi i oseti, većina stvari su vezana za moj kraj, kraj u kome sam odrastao. Počeo sam da snimam 2009. godine, Uglavnom su me svi zvali Laki i pošto sam jedan od prvih iz svoje generacije koji je u osnovnoj školi slušao rap, moderno je bilo da ti tada pod navodnicima na šatrovačkom daju nadimak i tako je nastalo moje umetničko ime, Laki – Kila, negde u petom razredu osnovne škole, a triestrojku sam ja dodao da bi simbolizovalo to da sam ja deo kraja, kao i da je kraj deo mene, pa je tako nastalo Kila33. Ljudi sa kojima sam od početka u priči i saradnji su moja braća iz West Gate-a, Cile i Vukel


Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

16 Oct 2018 - Brutalizam i Renesansa

Brutalizam i Renesansa
(
instagram.com/brutalizam_i_renesansa)

www.novimbeogradom.com

Najpre koristimo priliku da ti se zahvalimo na brzom prihvatanju našeg poziva uz izvinjenje na malom kašnjenju.

Pre svega Vam se zahvaljujem na odličnim pitanjima!
I izvinjavam se što neću imati previše fotografija rada “u procesu”, jer mi je otišao SD card sa svim fotkama (što je bio totalni krah za mene), ali izvući će se nešto 🙂

Da krenemo od prve linije. Kada je povučena prva linija tvog crteža i da li nam možeš otkriti da li je to baš nbg zgrada ‘’uprave carine’’?

Prva linija iz ove serije crteža je povučena pre nekih dva meseca, moram priznati bez ikakvog cilja i namere. U pitanju je baš “uprava carine”, s obzirom da je gledam svaki dan sa prozora. Nemam neko specijalno objašnjenje kako je došlo do toga, ni za sve što je kasnije izašlo iz tog prvog crteža. Prva linija u mom životu verovatno je povučena pre nekih dvadeset i kusur godina, i mislim da je od tad upravo linija neko moje osnovno sredstvo izražavanja i komunikacije. Linije i crteži su sastavni deo mog života, i donekle sam ljuta na sebe što im ranije nisam pridavala značaj, u smislu – čuvala ih i pravila neki timeline svega što sam radila. Specifično za ovu seriju crteža je upravo to što je u pitanju – serija. I mislim da je delimično razlog za to činjenica da sam objavila crtež carine na društvenim mrežama i skapirala koliko se ljudima to dopada i koliko žele sledeći, i sledeći crtež. Iskoristila sam to što je “uprava carine” nacrtana na poslednjoj strani sveske, pa sam odlučila da nastavim da nižem radove naopačke sa ciljem da obavežem ...Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

16 Oct 2018 - U boji Novi Beograd1.U boji Novi Beograd je nastao kada i kako? Zašto baš U boji i gde su te boje?

Uboji Novi Beograd je čista spontanost, na internetu kreirana ledeničnog Januara 2014-e a u glavi barem pola dekade ranije. Krečio sam sobu i razmišljajući kako da je ukrasim fotografijama, došao sam u situaciju da iz gomile materijala ne mogu da izdvojim pravu. Onda mi je vremenom i tehnologija okrenula leđa, pa me je kompjuterski nokaut dodatno podstakao da otvorim neki na internetu špajz. Nekim ljudima se to dopalo i hvala im. Ova stranica se zapravo nikad nije reklamirala.

Na samom početku ideja je započeta sa par glavonožaca, ali vremenom se pokazalo da istrajnost nije želja svakoga i to je sasvim u redu. Boje nema jer su svuda unaokolo zapravo zamaskirane fotografije uz čast pojedinima i lažna neba su malo ružnjikava.
Ono što je ključno autor Uboji je nebitna pojava, već ideja koju vuče fotografija, a cela je smisao da se kroz foto putovanje pošalje pozdrav istomišljenicima. NBG.

2.Na vašoj stranici često ističete raznolike naslove fotografija. Da li postoji poseban motiv u tome i na koji način se ističe poruka?

Da, motivišem se šoljom kafe i Bukovskim u sutonu sna. Ne zaista, ovde je sve spontano jer je Novi Beograd svakom životu dao ogromnu dozu spontanosti i zdrave improvizacije. Iako se ljudima iz daleka čini da su soliteri ravni, mnogo je tu krivina i nedostataka koje mozak teraju na ubrzanje. Ti naslovi naiđu sami, a i ne pišem ih ja, već saputnik u tramvaju, namćor baba što sa terase viče, picikato devojka u redu za veknu hleb-a!

3.Da li imate u planu samostalnu izložbu?

Naravno da ne! To bi značilo da se neko...


Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

Intervju radio  UBOJI Novi Beograd

Pretražujući internet i novobeogradske aktivnosti pre nekoliko dana za oko mi je zapala gotovo zaboravljena aktivnost na Novom Beogradu, u kojoj se građanstvo samoinicijativno aktivira, pribavlja materijal, udružuje snage i dekoriše odnosno čisti svoj kraj.

Priča nas tim smerom vodi u blok 23, gde se jedna takva akcija odvija već drugi put, a mi smo popričali sa organizatorima pomenute.

 


Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon
Pages: [1] 2 3