Pages: 1 2 [3]

Sreda 14. jun u 20.30, Letnja scena – klupice
IGOR VINCE & His Drum, Brass And Keys
Atraktivna visokoenergetska mešavina afrobita, soula, džeza, latino i rege muzike. Internacionalni bend baziran u Beogradu, koji predvodi višestruko talentovani Igor Vins (Igor Vince), neće nikoga ostaviti ravnodušnim. U svom izrazu sastav kombinuje strastvene harmonije sa roots ritmovima celog sveta, a ta kombinacija dovodi slušaoca do spontane potrebe za pokretom, plesom i osmehom. Svojim pesmama oživljavaju osnovne vrednosti i osećanja koja čine ovu planetu jedinstvenom i lepom. Igor Vins (Beograd, 1983) studirao je muziku u Senegalu, Beninu, Maliju, Nigeriji, Etiopiji, Kubi, Francuskoj, Nemačkoj i Srbiji. Kao talentovani perkusionista i multiinstrumentalista nastupao je i išao na turneje sa nekima od najvećih imena svetske muzike danas, kao što su: Femi Kuti, Keziah Jones, Čeick Tidiane Seck, Fatoumata Diawara, Dean Bowman i Čeikh Lo. Uz ekipu muzičara sa svih meridijana, 2011. godine posvetio se solo projektu. Njegov album prvenac Let’s Do It, na kome gostuju legendarni Femi Kuti, Dean Bowman i Tommy T, objavljen je u maju 2015. godine.

 

Povodom ovog događaja naša redakcija uradila je intervju sa Igorom.

Femi Kuti i ti nezaobilazna je tema. Domaća štampa prenela je vaš zajednički rad u dobroj meri. Kaži nam kako je došlo do saradnje i možda po koju zanimljivost o Femiju ?

 Najbliže objašnjenje o tome kako je došlo do moje saradnje sa Femi Kutijem je jednostavno to da je tako nešto bilo zapisano u prirodi, kosmosu ili kako god da nazovemo tu silu. Pored tolikog uticaja koji je Femi ostavio na mene, ne samo kroz muziku, nego i kroz njegove stavove, borbu za pravdu, za iskrenost, za humanost, ja sam imao ogromnu želju da  mu jednog dana pružim ruku i da iskažem veliko poštovanje, odnosno makar da probam da iskažem to poštovanje. Femi je odmah prepoznao moju strast, i uz to, oduševio se mojim sviračkim umećem na perkusijama i mojim doživljajem muzike. Mada, pošto je strast usko povezana sa umećem, bilo je sasvim normalno što ga je i moja svirka oduševila. Sve drugo, kao što su moja putovanja u Nigeriju, pronalaženje u zaista opasnim situacijama, beskrajne komplikacije sa vizama i sve ostalo su bili samo tehnički problemi ( smeh ).

Za mene je to ostvaren san, a mislim i da će globalno biti upamćeno kao prvi angažman nekog belog čoveka na mestu muzičara u slavnom “Femi Kuti & The Positive Force” bendu, u toj afričkoj muzičkoj instituciji. Pogotovu što su instrumenti koje ja sviram u Femijevom bendu perkusije – konge, bongosi i timbalesi, koji su na neki način simbol Afrike. Time se razbijaju mnoge predrasude. Zanimljivo je i to da niko iz familije Kuti, ni Fela, ni Femi, a ni Seun, nisu nikad imali...


Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

Dža ili Bu zahvaljujemo vam se na prihvatanju poziva na intervju. Godina 2017 specifična je za vas, jer u njoj obeležavate 30 godina postojanja, dobrog ritma i velikih poruka. Kada biste pogledali u vreme iza sebe, šta možete da kažete o dugačke tri decenije ?

Održali smo se kroz dobra i loša vremena. Nije uvek bilo lako, ali smo bacali sve iza sebe i išli dalje. Nikada nismo odustajali od naših stavova i uverenja, uvek smo bili Don Kihoti, borci za pravdu. Zbog toga nismo nikada doživeli mega popularnost ali smo zato stekli prave verne fanove koji nas prate i veruju nam.

Na koji način obeležavate veliki jubilej ? Da li je izbačeno nešto od best of-a ili pratećih jubilej sadržaja ?

U saradnji sa našim sadašnjim izdavačem, izdavačkom kućom MASCOM planiramo.....


Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

Zdravo Pogone, novobeogradski pozdravi. Prošlo je blizu dve godine od kad’ smo radili intervju za Uboji NBG. Ima novih i to dobrih stvari od tada, za pohvalu su i priču.  Nisi više mali Pogone, imaš tri albuma. Verujemo da ti i dalje pričaju o odrastanju i vađenju iz bloka. Mi ti želimo da nikada ne staneš i nastaviš sa velikim snom. Krenimo najpre sa trećim albumom, kako je tekla priprema i rad na njemu ?

 Kako su svi oko svojih poslova bili zauzeti, u jednom trenutku smo se slabo i vidjali, a kamoli imali probe i pravili nove stvari. Medjutim, početkom prošle (2016.) godine, uspeli smo da se nekako organizujemo i počnemo sa redovnim probama. Sa novim bubnjarem, Dovlom, nismo morali da se smaramo oko nekog specijalnog uvežbavanja i navikavanja, jer je on naš ortak od samog nastajanja benda, a i uskakao je kao rezervni bubnjar sto puta… Kad smo se konsolidovali sa probama, počeli smo da pravimo nove stvari i pripremamo se za snimanje koje je počelo krajem 2016./početkom 2017. godine. Uživali smo radeći na ovom albumu jer smo imali više nego dovoljno vremena da u svom studiju, tačno i jasno, rekonstruišemo zvuk koji smo imali u glavi. Lepo smo se zezali radeći na...

Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon
Pages: 1 2 [3]