O nama

Novimbeogradom.com

Portal Novimbeogradom jedinstven je virtuelni sabirak novosti, arhivske građe i fotografija posvećenih ravnoj strani našeg grada.
Nastavak je internet ideje Uboji Novi Beograd.
Tu su kalendar događaja, forum arhivator  i popularni špajz, gde raznovrsnosti nikada ne manjka.
Novimbeogradom izdržava se od donacija dobrih ljudi.

DKSG - Novembar 2018

Ne bacajte opuske

Biciklom!

Izuzetan film

Informacije

 

Administrator

November 01, 2018, 12:01:21 PM
Pojedini tekstovi na sajtu imaju greske sa slovima. Trudicemo se da to sto pre ispravimo. Hvala
 

Administrator

October 30, 2018, 11:49:11 PM
Zbog tehnickih problema bili smo primorani da sajt prebacimo na novu adresu. Hvala svima koji nas prate. Novimbeogradom.com  :)

INTERVJUI

NBG Fudbal

Dogadjaji

Members
  • Total Members: 2
  • Latest: uboji
Stats
  • Total Posts: 108
  • Total Topics: 46
  • Online Today: 6
  • Online Ever: 10
  • (October 31, 2018, 06:51:39 PM)
Users Online
Users: 0
Guests: 6
Total: 6

Zoom

Vesti

Razno

Uboji Novi Beograd

Pages: 1 [2] 3 4

16 Oct 2018 - U boji Novi Beograd1.U boji Novi Beograd je nastao kada i kako? Zašto baš U boji i gde su te boje?

Uboji Novi Beograd je čista spontanost, na internetu kreirana ledeničnog Januara 2014-e a u glavi barem pola dekade ranije. Krečio sam sobu i razmišljajući kako da je ukrasim fotografijama, došao sam u situaciju da iz gomile materijala ne mogu da izdvojim pravu. Onda mi je vremenom i tehnologija okrenula leđa, pa me je kompjuterski nokaut dodatno podstakao da otvorim neki na internetu špajz. Nekim ljudima se to dopalo i hvala im. Ova stranica se zapravo nikad nije reklamirala.

Na samom početku ideja je započeta sa par glavonožaca, ali vremenom se pokazalo da istrajnost nije želja svakoga i to je sasvim u redu. Boje nema jer su svuda unaokolo zapravo zamaskirane fotografije uz čast pojedinima i lažna neba su malo ružnjikava.
Ono što je ključno autor Uboji je nebitna pojava, već ideja koju vuče fotografija, a cela je smisao da se kroz foto putovanje pošalje pozdrav istomišljenicima. NBG.

2.Na vašoj stranici često ističete raznolike naslove fotografija. Da li postoji poseban motiv u tome i na koji način se ističe poruka?

Da, motivišem se šoljom kafe i Bukovskim u sutonu sna. Ne zaista, ovde je sve spontano jer je Novi Beograd svakom životu dao ogromnu dozu spontanosti i zdrave improvizacije. Iako se ljudima iz daleka čini da su soliteri ravni, mnogo je tu krivina i nedostataka koje mozak teraju na ubrzanje. Ti naslovi naiđu sami, a i ne pišem ih ja, već saputnik u tramvaju, namćor baba što sa terase viče, picikato devojka u redu za veknu hleb-a!

3.Da li imate u planu samostalnu izložbu?

Naravno da ne! To bi značilo da se neko...


Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

Intervju radio  UBOJI Novi Beograd

Pretražujući internet i novobeogradske aktivnosti pre nekoliko dana za oko mi je zapala gotovo zaboravljena aktivnost na Novom Beogradu, u kojoj se građanstvo samoinicijativno aktivira, pribavlja materijal, udružuje snage i dekoriše odnosno čisti svoj kraj.

Priča nas tim smerom vodi u blok 23, gde se jedna takva akcija odvija već drugi put, a mi smo popričali sa organizatorima pomenute.

 


Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon


Plesna škola Aruena održaće koncert u Studenjaku u Petak 07.09.2018 sa početkom u 20 časova. Koncert je zakazan za prostor letnje scene, a u slučaju loših vremenskih prilika biće održan u velikoj sali. Profesionalnošću, te ljubaznošću dobili smo odgovore na nekoliko pitanja pred nastup. Novimbeogradom.com prosto mnogo voli da pita

Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUponU Subotu 01.09.2018 sa početkom u 19 časova u galeriji Doma kulture Studentski grad, biće otvorena izložba IX Grafička kolonija mladih. U kratkoj uvertiri ovog događaja pričali smo sa Bojanom Petković, inicijatorkom ove ideje. Novobeograđane pozivamo da izložbu posete zaključno sa danom 10.09. Galerija je otvorena svakim danom osim nedelje, od 17 do 21čas.

Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon
Pages: 1 [2] 3 4