O nama

Novimbeogradom.com

Portal Novimbeogradom jedinstven je virtuelni sabirak novosti, arhivske građe i fotografija posvećenih ravnoj strani našeg grada.
Nastavak je internet ideje Uboji Novi Beograd.
Tu su kalendar događaja, forum arhivator  i popularni špajz, gde raznovrsnosti nikada ne manjka.
Novimbeogradom izdržava se od donacija dobrih ljudi.

DKSG - Novembar 2018

Ne bacajte opuske

Biciklom!

Izuzetan film

Informacije

 

Administrator

November 01, 2018, 12:01:21 PM
Pojedini tekstovi na sajtu imaju greske sa slovima. Trudicemo se da to sto pre ispravimo. Hvala
 

Administrator

October 30, 2018, 11:49:11 PM
Zbog tehnickih problema bili smo primorani da sajt prebacimo na novu adresu. Hvala svima koji nas prate. Novimbeogradom.com  :)

INTERVJUI

NBG Fudbal

Dogadjaji

Members
  • Total Members: 2
  • Latest: uboji
Stats
  • Total Posts: 108
  • Total Topics: 46
  • Online Today: 5
  • Online Ever: 10
  • (October 31, 2018, 06:51:39 PM)
Users Online
Users: 0
Guests: 6
Total: 6

Zoom

Vesti

Razno

Uboji Novi Beograd

Pages: 1 2 [3] 4OI Šankeri u razgovoru za naš portal. Stižu u Subotu, na Novi Beograd sa tradicionalno dobrim i jakim porukama.

1.Pozdrav vam šaljemo Šankeri. Na pitanje da uradimo intervju odgovorili ste nam u rekordnom roku i za to vas najpre pohvaljujemo. Ovogodišnji beogradski Beer Fest donosi novost u vidu alternativnog stejdža na kome se sa punim pravom našlo mesto i za vas. Ovo vam nije prvi dolazak u Srbiju, ali na ovakav događaj jeste. Kakve utiske nosite sa ranijih gostovanja, a kakva su očekivanja od predstojećeg nastupa?

Prije svega, pozdrav svima!  Ovo će nam biti peti put da imamo čast svirati u Srbiji.  Svaki put je bilo vrhunski, puno piva, rakije i dobrih ljudi.Rokenrol u pravom smislu...


Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

  1. Pozdrav vam šaljemo E Play i zahvalnost na brzom prihvatanju našeg poziva. Beer Fest satnica čeka ”iza ugla”. Vaš nastup rezervisan je za Subotu, i to na glavnom stejdžu. Kako teku vaše pripreme i kako vam se dopada ovogodišnje proširenje festivala u alternativnom smeru? 

Beer fest je ove godine baš zanimljivo programski spakovan i iskreno mu se radujemo. Nismo svirali na ovom festivalu 5 godina i jedva čekamo da sviramo na njegovoj velikoj bini. Celo leto puno sviramo i imamo veliku listu ovogodišnjih festivala iza sebe tako da smo baš uigrani i dobro uvežbani. Sviraćemo naše stare hitove i nekoliko novih pesama sa albuma “SLOBODA”.

Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

12 Oct 2018 -

LMR intervju – oktobar 2017

Uboji Novi Beograd
www.novimbeogradom.com

  1. Pre bilo kakve priče želimo da ti se zahvalimo na malo je reći brzom prihvatanju našeg poziva. Kako kažeš spreman si da na svakojaki način podržiš širenje NBG duha u svim smerovima. Ogromno hvala. Kako želimo da ovu priču prilagodimo širem novobeogradskom auditorijumu, krenimo od početka. Prvi dodiri sa muzikom, prvi tvoj korak u studiju, prvi uzori?

Pozdrav, hvala vama što ste mi se javili sa željom da uradimo intervju. Od ljudi iz blokova sam  čuo samo reči hvale za vašu stranicu i rad.

Prvi dodiri sa muzikom, rekao bih da su se desili negde u 4. Ili 5. razredu Osnovne škole ’Užička Republika’. Tada sam došao u kontakt sa muzikom Wu Teng-a, 2Pac-a, Biggie-a, Mobb Deep-a, Tram 11 i mnogih drugih tada popularnih MC-jeva, koji su još uvek moji uzori i učitelji. Takođe sam u tom periodu bio zainteresovan i za ’Brake Dance’, on me je dodatno naveo putem Hip-Hop kulture. Zatim je usledilo, kako to već ide u tim godinama, crtanje grafita i vožnja rolera. Zahvaljujući mom drugaru Vuku Uljareviću VICE, koji je na kraju 8. razreda došao i predložio tadašnjoj ekipi  da bi trebalo da se oprobamo i u snimanju repa, pošto ga slušamo od malena po prvi put sam zakoračio u muzički studio negde krajem osnovne škole i tada sam snimio prvi vers. Tako je započela saga LMR-a,u studiju ’Krik’ kod Rake,od prvih rep pesama sa tadašnjom grupom VTO, sve do danas.... 


Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

Sreda 14. jun u 20.30, Letnja scena – klupice
IGOR VINCE & His Drum, Brass And Keys
Atraktivna visokoenergetska mešavina afrobita, soula, džeza, latino i rege muzike. Internacionalni bend baziran u Beogradu, koji predvodi višestruko talentovani Igor Vins (Igor Vince), neće nikoga ostaviti ravnodušnim. U svom izrazu sastav kombinuje strastvene harmonije sa roots ritmovima celog sveta, a ta kombinacija dovodi slušaoca do spontane potrebe za pokretom, plesom i osmehom. Svojim pesmama oživljavaju osnovne vrednosti i osećanja koja čine ovu planetu jedinstvenom i lepom. Igor Vins (Beograd, 1983) studirao je muziku u Senegalu, Beninu, Maliju, Nigeriji, Etiopiji, Kubi, Francuskoj, Nemačkoj i Srbiji. Kao talentovani perkusionista i multiinstrumentalista nastupao je i išao na turneje sa nekima od najvećih imena svetske muzike danas, kao što su: Femi Kuti, Keziah Jones, Čeick Tidiane Seck, Fatoumata Diawara, Dean Bowman i Čeikh Lo. Uz ekipu muzičara sa svih meridijana, 2011. godine posvetio se solo projektu. Njegov album prvenac Let’s Do It, na kome gostuju legendarni Femi Kuti, Dean Bowman i Tommy T, objavljen je u maju 2015. godine.

 

Povodom ovog događaja naša redakcija uradila je intervju sa Igorom.

Femi Kuti i ti nezaobilazna je tema. Domaća štampa prenela je vaš zajednički rad u dobroj meri. Kaži nam kako je došlo do saradnje i možda po koju zanimljivost o Femiju ?

 Najbliže objašnjenje o tome kako je došlo do moje saradnje sa Femi Kutijem je jednostavno to da je tako nešto bilo zapisano u prirodi, kosmosu ili kako god da nazovemo tu silu. Pored tolikog uticaja koji je Femi ostavio na mene, ne samo kroz muziku, nego i kroz njegove stavove, borbu za pravdu, za iskrenost, za humanost, ja sam imao ogromnu želju da  mu jednog dana pružim ruku i da iskažem veliko poštovanje, odnosno makar da probam da iskažem to poštovanje. Femi je odmah prepoznao moju strast, i uz to, oduševio se mojim sviračkim umećem na perkusijama i mojim doživljajem muzike. Mada, pošto je strast usko povezana sa umećem, bilo je sasvim normalno što ga je i moja svirka oduševila. Sve drugo, kao što su moja putovanja u Nigeriju, pronalaženje u zaista opasnim situacijama, beskrajne komplikacije sa vizama i sve ostalo su bili samo tehnički problemi ( smeh ).

Za mene je to ostvaren san, a mislim i da će globalno biti upamćeno kao prvi angažman nekog belog čoveka na mestu muzičara u slavnom “Femi Kuti & The Positive Force” bendu, u toj afričkoj muzičkoj instituciji. Pogotovu što su instrumenti koje ja sviram u Femijevom bendu perkusije – konge, bongosi i timbalesi, koji su na neki način simbol Afrike. Time se razbijaju mnoge predrasude. Zanimljivo je i to da niko iz familije Kuti, ni Fela, ni Femi, a ni Seun, nisu nikad imali...


Read More

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon
Pages: 1 2 [3] 4